A tökéletes ajándék egy kattintásra van

Bevallom, így az év vége felé mindig hamarabb elkap az ünnepi hangulat, mint bárki mást. Legalábbis a családom és barátaim körében. Sokszor alig várom, hogy beköszöntsön az első hidegebb időszak és egy nagyobb kabátban, illetve sapkában és sállal a nyakamban kelljen munkába mennem. Most biztosan sokan felháborodtak, de valahogy én az év végi klímát mindig is jobban bírtam, mint a fülledt meleget. A réteges öltözködéshez viszont hozzátartozik az ünnepek közeledte is, így már hajlamos vagyok október vége felé elkezdeni az ötletelést, receptek után kutatni a karácsonyi menühöz és szétnézni a boltokban inspirációért az aktuális dekorációs lehetőségeimet felmérve. Nos, az éven sem volt ez másként és sokkal hamarabb elkezdtem ajándékötletek után nézelődni, mint azt bárki más tette volna, ennek viszont több oka is volt. Elsősorban az, hogy a családom elég nagy: öt testvérem van, háromnak már gyerekei is vannak, köztük kisebbek és nagyobbak is. Természetesen minden gyerkőcnek már hónapokkal december előtt kész a kívánságlista, no meg aztán a meglepetéseket is szeretik, de csak akkor, ha azok “jók”. Hogy mi tartozik ebbe a kategóriába? Remek a kérdés és sajnos nem is tudom megválaszolni – mindig csak reménykedem, hogy épp egy “jó pillanatot” kapok el és örülnek annak, amit kapnak. Persze joggal merül fel, hogy miért nem a listáról választok nekik, amit előkészítenek, de erre viszont csak azt tudom mondani, hogy az túl egyszerű lenne. Szeretem a kihívásokat.

A szüleimmel kicsit más a helyzet, mint a család kisebb tagjaival. Mindketten az egészségügyben dolgoznak, édesanyám ápolóként, édesapám háziorvosként. Ez azért is fontos, mert az ünneplést is mindig az ő beosztásukhoz igazítottuk és ez azt jelentette, hogy évenként változott a karácsonyunk időpontja: volt, hogy december 23-án, máskor később, december 26. körül volt az ajándékozás. Ez viszont azzal járt, hogy mindenkinek időben kész kellett lennie a bevásárlással és az apróságok beszerzésével is. Mivel ez gyerekkorom meghatározó tényezője volt, én a mai napig szeretem nem az utolsó pillanatra hagyni a dolgot. Idén sincs ez másként és bár biztos sokan még az ünnepekre sem gondoltak, nekem már több mint másfél hónapja kész a listám az ajándékommal. Sőt, már el is kezdtem beszerezni azokat! Ennek kapcsán viszont egy nagyon pozitív élményem volt, engedjétek, hogy elmeséljem nektek.

Ahogy azt említettem, a szüleim szakmájukból adódóan általában egyen- és munkaruhában vannak. Ez azért fontos, mert bár természetesen mikor nem dolgoznak, ők is hétköznapi ruhákat és kiegészítőket hordanak, erre kevesebb hangsúlyt fektetnek, s ennek köszönhetően minden éven megnehezítik a tökéletes ajándék kiválasztását. Mikor elkezdtem ötletelni édesapám részére, szinte nem volt olyan dolog, amit valóban használna és ne vettünk volna már meg neki, így kissé kilátástalanul böngésztem az interneten valami inspiráció után kutatva. Egészen addig, amíg rá nem találtam a bagbox.hu oldalra és akkor szinte villámcsapásként ért a felismerés, hogy volt még egy olyan dolog, amit soha nem kapott, de ahogy belegondoltam rájöttem, hogy egyre nagyobb szüksége lenne rá: egy orvosi táskára. El se akartam hinni, hogy még korábban soha nem jutott eszünkbe az orvosi táska, pedig annyira egyértelmű és adott lett volna a dolog. Örömömben gyorsan neki is ültem átböngészni az oldal által kínált lehetőségeket. és nem akartam hinni a szememnek, hogy mennyi különböző fazon és lehetőség volt más oldalakhoz viszonyítva: volt átfogópántos selyemfényű, bivalybőr, klasszikus fekete és még nagyméretű textilbőr orvosi táska is, sőt, külön női és férfi kategória is! Kiválasztottam egy párat, amik szerintem befutók lehettek és elküldtem a testvéreimnek is az opciókat. Személy szerint én egy nagyméretű selyemfényű marhabőr darabra szavaztam barna színben, aminek belsejében belső zseb van ampullatartóval és kulccsal zárható volt. Külön tetszett, hogy Pécsett készített táskáról volt szó és az is, hogy az ingyenes szállítás is garantált volt. Szerencsére testvéreimnek is hasonló az ízlése, így egy pár napon belül meg is született a végső döntés én pedig örömmel végeztem el a kivitelezés többi részét. Említettem, hogy egy nagyon pozitív élményem volt a vásárlással kapcsolatban, ami nem más volt, mint az oldalt kezelő ügyfélszolgálat folyamatos tájékoztatása és kommunikációja. Sajnos egyéb negatív élmények miatt hatalmas pozitív csalódás volt, ahogyan a vásárlóikat kezelték, sőt, a szállítás is a lehető legzökkenőmentesebb volt: pár nap alatt meg is érkezett a termék és pontosan ugyanúgy nézett ki, mint ahogyan az a honlapon fel volt tüntetve. Kézhez kapva a csomagot is biztosan állítom, hogy édesapám imádni fogja majd az ajándékát, hiszen az teljesen praktikusan van felépítve és egy örök darabnak is számít így – hogy ez december melyik napján lesz, az majd kiderül, de mi már felkészülve fogjuk várni azt a bizonyos napot!