Az egészség védelme nem csak belülről, de kívülről is!

motoros ruházat

motoros ruházat

Motorosként pontosan tisztában vagyok vele, hogy micsoda veszélyeknek van kitéve a magunkfajta az utakon. Sok motoros barátomat vesztettem már el én is. Azt hiszem, nincs is olyan ember, aki ne vesztett volna el maga is motoros ismerőst, vagy ha van is ilyen, akkor annak az ismerősi körében van olyan, aki vesztett már el motoros barátot. Természetesen első a megelőzés (na persze ezzel nem azt akarom mondani, hogy ne motorozzunk; motorozni csodás és fantasztikus dolog). Vezessünk óvatosan, legyünk tisztában azzal, hogy mi csak motorosok vagyunk, akiket az autósok többsége utál, és nem akarnak tudomást venni a létezésünkről. Egyébként nem is tudom hova tenni ezt az utálatot. Persze, vannak bunkó motorosok, akiket nem érdekelnek a közlekedési szabályok és a KRESZ; de ők vannak kisebbségben, és az általánosítás egyébként sem vezet jóra soha. De remélem, hogy azok, akik ezt esetleg olvassák, a motoros társadalom „jó” oldalán állnak, és soha nem is akarnak átállni a „sötét” oldalra. De ha még mindent meg is teszünk, hogy elkerüljük a baleseteket, ez kétélű kard. És gyakran a kard másik éle nagyon is éles. Ezért gondoskodjunk megfelelő motoros ruházatról is.

A motoros ruhákba árszabástól függő minőségben és mennyiségben tesznek a motorosokat védő protektor elemeket, amiket azokon a testfelületekre raknak, ahol nagy az esélye az ütődéses sérülésnek, ami motorosoknál a leggyakoribb (nyílván, hisz lerepülve a motorról ösztönösen védekezni fogunk az esés ellen). Ilyen protektorok például a könyök,- csípő,- térdtájékra elhelyezett ütődés elnyelő rétegek. A gerincet szintén nagyon védeni kell, hiszen a motoros sérülések egy jó része gerincsérüléssel jár, ami rosszabb esetben akár rokkantsághoz, mozgáskorlátozottsághoz is vezethet. Ezen a honlapon talál a kedves Olvasó egy megbízható boltot, ahonnan érdemes beszerezni a szükséges felszerelésünket. Készségesen segítenek bármilyen kérdésben, csak ajánlani tudom őket!

A motoros ruházat persze csak egy része a védelemnek. Egy jó minőségű bukósisak legalább olyan, ha nem fontosabb része a teljes öltözékünknek.

Arról nem is beszélve, hogy egy ütős motoros ruházatban megjelenve bárhol elkápráztatjuk az embereket. A másik nem érdeklődését is biztos, hogy fel fogja kelteni egy menő motoros szerkó, így csajozási vagy pasizási módszernek sem utolsó motorral megjelenni valahol. Hiába kicsinyes és külsőségekre épülő módszer, ha egyszer hozzátartozik a személyiségünkhöz, hogy mi motorosok vagyunk, akkor ne szégyelljük felvállalni azt. Persze azért a kiszemeltünk apjának (férfiak esetében legalábbis) ne motorral érkezzünk bemutatkozni.

A honlapunk témájánál maradva, fontos megőriznünk a belső békénket és nyugalmunkat, még akkor is, ha úgy érezzük motorosként szabadok vagyunk, és senki nem szabhat nekünk gátat sem az utakon, se a magánéletünkben. Hiába az erős motoros ruházat, nem biztos, hogy megóv minket egy nagy sebességű ütközésnél. Hiába a menő motoros szerelés, nem biztos, hogy meg kell játszanunk magunkat mások előtt, hogy mekkora királyok vagyunk. Meg kell őriznünk a belső egyensúlyunkat, aközött, amit érzünk, és amit teszünk. Az úton ne vagánykodjunk, mindent és mindenkit megelőzve, mert ha nem épp a testünket fogja eltorzítani, akkor a lelki világunkat. Motorosként az utakon ugyanakkora felelősségünk van mások épségének megőrzésében, mint az autós kollégáknak.