Egészséges gyermek és szép babakocsi

babakocsik

Életem talán egyik legmeghatározóbb emléke amikor a nőgyógyásznál vártam, hogy végre sorra kerüljek és az orvos meglepve figyelte az ultrhangot.

  • Baj van doktor úr?
  • Áh, ugyan semmi baj nincsen, csak úgy látom, hogy maga várandós.

Tessék??? Hogy mii? Nem hittem a fülemnek. És azt se hittem el, hogy ő ezt ilyen lazán kezeli. Még csak tavaly házasodtunk össze a férjemmel és máris vágjunk bele a gyerekvállalásba? Hihetetlen, egyszerűen nem hiszem! Ilyen, és ehhez hasonló gondolatok jártak a fejemben egész hazaúton. Amikor otthon elmeséltem a férjemnek, hogy mi történt, hozzám hasonlóan ő is meglepődött és kétségbeesett. Fel vagyunk erre mi készülve? Fel lehet egyáltalán erre készülni? Nem tudtuk, fogalmunk se volt. De a gyerek jönni akart, mit lehet tenni… Hát próbáltunk akkor felkészülni a gyermek érkezésére. Mi a legfontosabb ilyenkor? Talán az, hogy egészséges legyen! Az a legfontosabb a világon, így nekem is oda kellett figyelnem arra, hogy mit eszem, mit iszom. Próbáltam áttérni az egészséges életmódra, hiszen előtte sajnos sok gyorskaját ettem. Durvábbnál durvább, zsírosabbnál zsírosabb ételeket. Ápolni kezdtem a bőröm, hajam és mindenemet. Elkezdtem szedni a c-vitamint, a béres cseppet hogy minél ellenállóbb legyen a szervezetem és lehetőleg ne kapjak el semmilyen betegséget a terhességem alatt.

Az egészség mellett még talán nagyon fontos az anyagi biztonság. A férjem egyre keményebben és többet dolgozott és próbáltunk félre tenni. Spóroltunk, nem jártunk bulizni és inkább az otthoni elfoglaltságokat részesítettük előnyben. Aztán mikor gyűjtöttünk egy kis pénzt, elkezdtük beszerezni a szükséges dolgokat. Kiságyat hamar kaptunk, ismerőstől a babakocsinál viszont elakadtunk. Honnan tudnék jó babakocsit szerezni? Terhesen nem volt kedvem plázákat járni és órákig keresgélni, így az interneten kezdtem el nézegetni online katalógusokat. Találtam is egy jó rendelős oldalt, ami ráadásul magyar volt, ez csak ezért fontos, mert így nem kell hónapokat várni a kiszállításra, hanem sokkal hamarabb megjön. És százezer forint felett ingyenes a kiszállítás. Rengeteg babakocsit árultak, szebbnél szebb és jobbnál jobb anyagból. Többféle szín közül lehetett választani, és szinte mindegyikről volt fenn videó, amiben bemutatják a használatát, funkcióját. Nekem a Kunert babakocsik tetszettek a legjobban, mivel azok szépek és viszonylag az áruk is jók. Többféle mintával lehet kapni, van horgolt, csíkos, kockás és virágos is, és mindegyik többfunkciós. Az autóülésre rögzíthető, mózeskosárként és sportülésként is funkcionál.  Praktikus, mert újszülött kortól három éves korig használható.

Így aztán meg is rendeltem a babakocsit, amit igen hamar kihoztak. Nagyon szép, és a férjemmel együtt sikerült összeraknunk. Az már biztos, hogy a mi babánknak lesz a legszebb babakocsija! A kezdeti meghökkenés ellenére mostmár alig várjuk, hogy megszülessen!