Egyedi pólók rendelése akár egészségügyi célokra is

Rengeteget hallani arról, hogy az ápolók, mentősök, és úgy egyébként az egészségügyi dolgozók helyzete mennyire rossz, milyen nehéz dolgunk van. Ez valóban nem áll messze az igazságtól, hiszen néha embertelen nehézségekkel és borzalmas körülményekkel kell szembenéznünk, olyan esetekkel találkozunk, amik egy gyengébb idegzetű embert akár az idegösszeomlás szélére is sodorhatna. De a hivatás nem olyasmi, amit az első nehézségek után félredob az ember, hiszen ez már jócskán túlmutat egy puszta munkán. A hivatást nem azért választja az ember, mert jó lesz neki ideig óráig, hanem azért, mert csinálni akarja, minden áron, kerül, amibe kerül. Igen, rossz a fizetés, és igen, szét vagyunk hajszolva. De embereket mentünk, ami szerintem értékesebb bármilyen zsíros fizetésnél. Természetesen azért nem csak erről szól az élet, vannak azért vidámabb pillanatok is. Például amikor egy ünnep alkalmából csapatokba szerveződtünk a munkatársak közösségében, és akadályversenyt tartottunk. Amolyan mentős-ápoló-gyakornok versenyt, és amiben az egyedi pólók rendelése is fontos szerephez jutott, különben hogy nézett volna ki a csapatunk?

Néha le kell vetni a fehéret, és egy kicsit bolondozni, én abszolúte ezt vallom. Annyi szenvedéssel és halállal találkozunk nap, mint nap, hogy ha néha nem lenne egy kis kikapcsolódás, biztosan belecsavarodnánk. Több kolléga, munkatárs is hasonlóképpen gondolkodik, és itt jött az ötlet, hogy mentőnapon szerveződjünk csapatokba, és mindenki találjon ki valami egyedi megkülönböztetőt magának. A mi kis kompániánk egy elég vegyes társaság lett, ettől függetlenül elég hamar megtaláltuk a közös hangot. Mivel csupa olyan emberekkel kerültem egybe, akikkel már legalább néhányszor dolgoztam, így nem volt szükség hosszas bemutatkozásokra és egyebekre. El is tudtuk kezdeni megbeszélni a részleteket. Azt találtuk ki, hogy csináltatunk egyedi pólókat, és így mindenki látni fogja, hogy összetartozunk. Plusz egymást is könnyebb lesz megkülönböztetni a többi csapattól. Kitaláltunk egy színt, ami mindenkinek megfelelt és kellőképpen feltűnő, és nagyjából átbeszéltük azt is, hogy milyen mintát szeretnénk rá. Már csak egy kérdés maradt nyitott: mégis hol csináltatjuk meg?

Az a szerencse, hogy az egyik mentősofőrnek volt annyi esze, hogy létrehozzon a közösségi oldalon egy közös csoportot, ahová mindenki feltehette az okosságát, amit talált, vagy eszébe jutott. Természetesen a vicces képeket és videókat nem lehetett kikerülni, de azért olyasmi is felbukkant, ami igazán hasznosnak bizonyult. Az egyik csapattag önszorgalomból elkészített egy látványtervet, hogy úgy nagyjából hogyan is nézzen ki a minta, de persze nem volt profi munka, úgyhogy ezzel volt még dolog. Összességében tehát kellett találnunk egy céget, akik nem elég, hogy le tudnak nekünk gyártani viszonylag rövid időn belül kellő számú pólót, de még a tervezésben is segíteni tudnak. A legtöbb helyen, ahol van egyedi pólók rendelése, ott általában a tervezéstől elhatárolódnak, csak kész munkákat fogadnak. Nekünk viszont nem volt már se időnk, se pénzünk arra, hogy még egy külön grafikust is felfogadjunk, aki ki tudja, mikorra végezne vele. Azonban aki keres, az talál, tartja a mondás, és micsoda szerencse, hogy ez egyikünk szorgalmasan keresett!

Közzé tett egy posztot, amiben leírta részletesen, hogy több különböző pólónyomdászt is átnézett, de valami bibi mindegyikkel volt. Vagy nem végeznek grafikus munkát, vagy nagyon drágán, vagy nem szállítanak ki, vagy nagyon lassan dolgoznak, és így tovább. Azonban talált egy olyan oldalt is, ami minden kritériumunknak maximálisan megfelelt. Nem mondom, lehetett benne némi munkája, mire a nyomára akadt, de őszintén mondom, ez a pólóműhely valóban azokat is messze felülmúlta, amikre én előzőleg azt gondoltam, hogy megfelelhetnek. Az egyedi pólók rendelése még a legkevesebb, de mindemellett a tervezésben is vállalják, hogy segítenek, a megfelelő darabszámban is vállalják az elkészítését, és még futárszolgálattal is ki tudják szállíttatni az elkészült darabokat. Azt hiszem, nem mondok semmi meglepőt azzal, hogy egyhangúlag mellettük döntöttünk. A szerencsés megtaláló meg is nyerte magának a feladatot, hogy lerendezze és megrendelje a pólókat. A kiszállítást a kórházba kértük, hiszen valamelyikünk mindig ott van, de a portással is megbeszéltük, hogy ha mégsem alakul így, akkor átveheti. Időben meg is érkeztek, és valami fantasztikusak lettek! Mindannyian tökéletesen elégedettek voltunk, és a versenyen is a mi csapatunk volt a legegységesebb, legfeltűnőbb. Szerintem ha a későbbiekben valami miatt még szükségessé válik az egyedi pólók rendelése, hozzájuk fogok visszamenni.