Jóga stúdióhoz kerestem ingatlant

Már sok cikket írtam az oldalon az egészséges életmódról, például ebben a cikkben is elég mélyen kivesézem a témát, hogy számomra ez miért is egy fontos téma. Lényeges, hogy minél több ilyen blog legyen, mint az enyém, mert csak így lehet rászoktatni az embereket arra, hogy kicsit többet törődjenek az egészségükkel. Aki fiatalabb, az már jobban tudja, hogy ez miért fontos, és nem várja meg, amíg már ő is megbetegszik, és orvosokhoz kell mennie, és mindenféle gyógyszert felírnak neki. A fiatalok ma már többet mozognak, és jobban oda is figyelnek, hogy mit esznek és mit használnak például a bőrükre. Már tudják, hogy miben milyen veszélyes mérgek lehetnek, és próbálják ezeket elkerülni.

De még mindig sokan vannak, akik ezzel egyáltalán nem törődnek. Például az idősebbek nem is nagyon nézik a netet, és ha nézik is, biztos nem ehhez hasonló oldalakat néznek, ahol valaki arról magyaráz nekik, hogy milyen ételeket kellene enniük. Ezért úgy éreztem mostanában, hogy szép dolog, hogy valakinek blogja van, és azzal eléri az emberek egy részét, és őket felvilágosítja az új gyógyhatású dolgokról és eszközökről, de ez kevés. Nem elég beszélni a dolgokról, hanem meg is kell mutatni az embereknek, hogyan élhetnek egészségesebben. Ezért sokat gondolkoztam azon is, hogy ennek érdekében mit csinálhatnék még, ami túlmegy a blogon, annál nagyobb.

Kitaláltam, hogy csinálhatnék egy jóga stúdiót. Nem túl nagyot, mondjuk elég is lenne hozzá két terem meg egy fürdő és öltöző helyiség. Igazából nekem is van jóga instruktori képzettségem, így akár én is tarthatom az órákat, amíg nem találok még mellém egy oktatót. Meg ebben az is jó, hogy nem is kell hozzá plusz felszerelés, nem is kell nagyon berendezni egy jóga stúdiót. Elég, ha kellemesen van kialakítva a terem, minőségi padló van lent, és az egész tiszta és megnyugtató. Meg még esetleg az öltözőket kell kialakítani, de az sem olyan bonyolult. Teljesen megvalósíthatónak tartottam ezt a tervet, és nem is túl drágának. Már csak annyi dolgom volt, hogy találjak egy épp megfelelő ingatlant ehhez.

Nem is kellett egy teljes ház vagy emelet, elég lett volna egy jó méretű lakás. De nem is volt ahhoz ötletem, hogy merre találnék egy megfelelőt. Ekkor hallottam valahol egy apróhirdetési oldalról, a nextaproról, és állítólag ott vannak ingatlan hirdetések is. Így hát meg is néztem ezeket az ajánlatokat. Amúgy nagyon könnyű volt az oldalon navigálni, mert volt külön olyan kategória, hogy ingatlan, és azon belül voltak alkategóriák, ahol te meg tudod jelölni, hogy te üzlethelyiséget keresel, vagy esetleg lakást, vagy egy házat, vagy garázs, vagy nyaralót meg hasonlók. Ezen kívül persze meg lehet azt is adni, hogy milyen megyében legyen az ingatlan. Vagy be lehet írni azt is, hogy eladó ház debrecen.

Én elég gyorsan találtam így egy megfelelő helyet a stúdiómnak. A hirdetésekben pontosan le voltak írva a ház paraméterei, meg volt adva a mérete, a szobák száma, hogy mikor lett felújítva, hogy merre van meg más fontos dolgok. Persze mindegyiknél voltak képek is. Az is előnyös volt, hogy rögtön a vevőnek tudtam üzenni, nem kellett ügynökökkel bajlódni.

Fel is kerestem az egyik eladót és persze megnéztem a házat is, amit hirdetett. Pont megfelel a jóga stúdiómnak, jó helyen van, és a mérete is pont jó, jut hely majd benne az öltözőknek is. Pont olyan, amilyenben reménykedtem, amikor felmerült bennem ez az ötlet. Valamint az épület sem lepusztult, nem kell sokat költeni a felújításra így.

Örültem, hogy belevágok ebbe ez új dologba, mert így úgy érzem, hogy tényleg segíthetek az embereknek. Már nem csak írok az egészségről, hanem meg is tudom mutatni, hogy legyenek fittebbek, például jógával, aminek annyi pozitív hatása van, és levezeti a stresszt is. Ha a nextapro-n nem találtam volna meg az ideális ingatlant ehhez a vállalkozáshoz, akkor viszont nem tudtam volna ebbe belevágni. Így viszont nem kell óriási összeget költenem a helyre, ahol majd kialakítom a stúdiót.