Munka, gyerek mellett, még részt veszek egy angol nyelvtanfolyamon

massage-272820_1280Masszőrként dolgozom Budapesten, az otthonunkban. Persze nem mindig ez volt a munkám, csak döntenem kellett, mit válaszotok hivatásomként.

A gyerekkor, babázás

Sokszor eszembe jutott, még gyerekként, mikor az ember babázott, hogy vajon milyen lesz majd, ha gyerekem lesz, hogyan fogom dajkálni, gondozni? Te is elgondolkodtál már ezen?

Nagyon sajnálom azokat a nőket, akik szintén eljátszanak gyerekként a gondolattal, babáznak, babakocsit tologatnak, mindent megtesznek, és aztán szembesülnek felnőttként a ténnyel, hogy nem lehet gyermekük. Borzasztó lehet. El sem tudom képzelni, hogy hogyan lehet egy ilyet feldolgozni.

Számos alkalommal eszembe jutott, hogy nekem mikor lesz majd vajon babám, és hogy hogyan fogok majd teherbe esni, milyen lesz az érzés, hogy valaki ott lakik bennem?. Persze jó érzés, és örömteli is, de ugyanakkor egy elég fura is, hiszen testben a test. Normális esetben, ilyenekből szoktak horror filmeket csinálni.

A házasság

Hagyományos családból származom, és igen szigorú neveltetést is kaptam ebben az irányban. Persze azt nem kötötték ki a szüleim, hogy kihez menjek férjhez, de azt elvártál, hogy tisztességes lány legyek, és ne hozzak szégyent rájuk.

Két fivérem van, így ha el is engedtek valamerre csak úgy tették, hogy kíséretem volt. A mi időnkben, ezért voltak jó a bálok, mert ott nem azzal foglalkoztak, hogy ki mit csinál, hanem a bállal. Persze mindenki figyelte, hogy éppen a Juliska kivel táncol, vagy a Misi kit visz táncba, de itt lehetett beszélgetni, ismerkedni.

Bezzeg a fiúk azt csináltak, amit akartak. Bosszankodtam is eleget miatta, hogy ők miért mehetnek ide meg oda, vagy éppen csinálhatják ezt vagy azt. De a lányok sorsa más volt.

Janival, az egyik ilyen bálon ismerkedtünk össze. Persze akkor még nem történt semmi, a kezemet is alig merte megfogni, hiszen árgus szemek figyelték, nehogy valaki valakit rossz helyen fogjon.

Intelligens, kedves, udvarias, na és persze nem utolsó sorban, helyes is volt. Sok lány irigykedett is, mikor engem kért fel táncolni. Az este így telt el, táncoltunk, beszélgettünk. Semmit nem is beszéltünk arról, hogy lesz e folytatása, vagy találkozunk e esetleg.

Pár nappal a bál után, egyszer csak édesapám szólt, hogy menjek már mert engem keresnek. Majdnem elállt a lélegzetem, mikor janit megláttam a konyhaasztalnál ülve. Nem tudtam, mikor érkezhetett, azt sem, hogy miről beszélhettek. Apám egyszer csak közölte, hogy elenged vele, ha szeretném.

Én persze értetlenül, és kérdőn néztem janira, aki közölte, hogy szeretne elvinni vacsorázni, ha beleegyezem én is. Úgy vigyorogtam, mint a tejbe tök, és persze ő is, miután igent mondtam.

Kértem tőle pár percet illedelmesen, hogy rendbe szedjem magamat, és átöltözzek.

A közös életünk

A vacsorát, még számos vacsora, séta, lovas kocsizás, udvarlás követte, majd egy év múlva házasodtunk össze. A dédszüleinek van egy kis házuk, ami a falu szélén áll, az lett az otthonunk. Tulajdonképpen, nászajándékba kaptuk az ő családjától. Volt rajta mit csinálni, kisebb átalakítás, festés, korszerűsítés igen csak ráfért, de a régi jellegét meghagytuk a háznak. Mind a ketten úgy szerettük, ahogyan van.

Két évvel a beköltözésünk után született meg Sára lányunk. Vele már teljes lett az életünk. Dolgozni nem jártam, otthon voltam a lányunkkal, és kertészkedtem mellette.

Miután egy év múlva ismét terhes lettem Ádámmal, így nem volt kérdés, hogy otthon is fogok maradni egy darabig.

Sokat gondolkodtam, mit is csinálhatnék a gyerekek mellett, hogy azért én is hozzak valamit a házhoz. Ekkor végeztem el egy masszőr tanfolyamot, és vettem részt egy angol nyelvtanfolyamon. Mindezt azért, hogy otthon dolgozhassak.

Mára már számos vendégem van. Hogy mégse az otthonunkban dolgozzam, a ház hátsó részében kialakítottunk nekem egy kis szalont, ahol nyugodtan tudok dolgozni. Mára elmondhatom, hogy számos külföldi vendégem is van, így még hasznosabb az elvégzett tanfolyam. Hogy miért? Mert így ha valaki nem relaxálni szeretne közben, vagy aludni, mert ilyen is előfordul, akkor tudok vele beszélgetni. Már nem csak mutogatok, hanem kapcsolatot tudok kialakítani,a mi sokkal szorosabbá teszi a kapcsolatomat a vendégeimmel, így számos visszatérő is van már köztük. Szeretem a munkámat, mert közben a gyerekeket is el tudom látni, és a magam ura vagyok.