Testünk gerince, egy raktár raklapos polca

Az emberi gerinc. Mindennek az alapja. A gerinc mondható a test közepének, a test legmélyebb pontja a gerinc, a fizikai középpont, ami köré épül a testünk. Ezért is nagyon fontos, hogy mindig ügyeljünk a helyes testtartásunkra, mert fizikailag is hatással van ránk, illetve lelkileg sem mindegy, hogy milyen a tartásunk, milyen tartásból nézzük a világot, milyen szemszöggel rendelkezünk éppen.

Olyan a gerinc, mint egy tartóoszlop. Ha figyelünk magunkra, akkor stabilan megtart minket a nehézségek közepette is, hiszen ha szükséges, tudunk magunkra támaszkodni, meg tudjuk tartani magunkat, nem veszítjük el a helyes, egyenes tartást, a tartóoszlop funkciót.

Szeretek a külső világban lévő dolgokra is így tekinteni, keresem a dolgok gerincét, és középpontját. Vegyük például egy logisztikával foglalkozó cég raktárát. Mi alkotja egy ilyen, targoncáktól és palettától hemzsegő raktár gerincét, közepét? Hát maga a raklapos polc!

Az egész raklapos polc nélkül nem működne. Ott semmi lényeges nem történne. Nem lehetne mit hova tenni, nem lehetne azzal számolni, hogy egy folyamatosan működő, megbízható logisztikai rendszer működjön, hiszen a gerince, ami a terhet, súlyt tartja, az összeroppan alatta, káoszt okozva ezzel. Ezért is van az, hogy az ilyen raklapos polcok nagyon nagy terhelhetőséggel rendelkeznek, és úgy vannak megtervezve, hogy mindeközben nagy stabilitással is bírjanak. Függően attól, hogy pontosan éppen mit tárolunk rajta, de egy raklap súlya azért elég nagy méreteket tud ölteni. Több száz kilósak is lehetnek, amiket aztán nagyon nem mindegy, hogy hol tárolunk. Az ilyen rendszerek egyébként nagy átalakíthatósággal bírnak, és kül- illetve beltéren egyaránt használhatóak!

Ha megállunk egy ilyen raklapos polc előtt, akkor azonnal észre fogjuk venni, hogy könnyen átláthatóak. Bárhova nézünk mindig szem előtt vannak a termékek, amiket felhelyeztünk, és még közvetlenül hozzájuk is lehet férni azonnal. Ezek a fő okai annak egyébként, hogy az ilyen típusú rendszerek a legelterjedtebb polcrendszereknek számítanak a világon. Tehát bármilyen országban is járjunk, a leggyakoribb az ilyen fajta állványrendszer lesz, ami szembe fog jönni. Mondhatni a világ minden táján a szállítmányozás gerincét a raklapos polcok adják, immáron évtizedek óta, állandó megbízhatósággal. Ennél jobb reklám nem is létezik talán. Valami, ami annyira bevált, hogy szinte mindenhol megtalálható, olyan elfogadott dolog lett, mint az írás terén a golyóstoll.